SDeG


SHIPARA


LOCATION: Bangalore
YEAR: 2012
CLIENT
BUILT AREA: 340 sqm
PHOTOGRAPHS : Sujith Sugathan

Shipara is a new office building tucked into a tight urban site with overbearing buildings on three sides. The front edge faces a lush park in liberating contrast. The programmatic functions are organized on alternating split levels. ... A circulation spiral orchestrates movement within the volume and links the various staff and management zones. Façade and roof apertures are strategically located to force natural light through, and swerve in different directions to capture defined views of foliage and tree-tops.While much of the building’s expression is derived from an articulated internal experience, its perched form is further emphasized by a recessed, arched base. We imagined a muted material palette for Shipara; and only colored glazing offsets the concrete finishes, in reaction to the parks’ green hues. read more