SDeG


S-HOUSE


LOCATION: Chennai
YEAR: 2014
CLIENT: Mr. Sathyanarayana
BUILT AREA: 340 sq.m
PHOTOGRAPHS: Sujith Sugathan

It’s bulbous, undulating appearance sets it distinctly apart in this neighborhood. This was done consciously – to challenge the site’s rigid edges, and formally, to cushion everything visibly grid-like around it. The seemingly gelatinous concrete envelope is twin-walled, thickened to mitigate heat gains, engineered to form air ... gaps, and houses customized glazing/building management systems. The facades respond to the distribution of these functions, evident in the formation of ocular projections. We imagined a building that merges different qualities – functional and buoyant within; expressive and invigorating in its outward presence. read more
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
-fin-